Recepten

Voor deze recepten heb ik boodschappen gedaan bij de Jumbo hier op het eiland, thuis heb ik iets meer keuze voor de ingrediënten.

De door mij gebruikte zoetstof kun je, als je dat liever gebruikt, vervangen door palmsuiker of agavestroop om het koolhydraat arm wilt houden en anders door suiker!
Onthou dan dat je maar 10 % van het suikergewicht nodig hebt voor zoetstof, dus voor 10 gram zoetstof heb je 100 gram suiker nodig!
De roomboter kan vervangen worden door margarine of kokosolie.


Deze suikervrije kokos-aardbeienmuffins met een klein beetje chocolade heb ik gisteren gebakken.
En ze zijn heerlijk, niet moeilijk te maken en zo klaar!
Daarom geef ik het door mij aangepast recept door aan jullie.

4 eieren
2 rijpe bananen
50 gram gesmolten roomboter
75 gram gemalen kokos
Een klein beetje zout
1/2 theelepel bakpoeder
125 gram aardbeien
50 gram suikervrije hagelslag of een reep chocolade 80% of meer cacao
12 cup cakevormpjes 
Smelt de boter, kluts de eieren, prak de bananen en meng dit doorelkaar.
Warm de oven ondertussen op tot 170 / 180 graden.
Meng de gemalen kokos, het bakpoeder en het snufje zout in een schaaltje door elkaar en roer het dan  door het ei mengsel.
Was de aardbeien, snij ze aan kleine stukjes en roer dit ook door het beslag.
Schep in elk vormpje een lepel beslag strooi hier over een beetje hagelslag of steek wat stukjes chocolade in het beslag en vul de vormpjes verder met het beslag.
Bak nu de muffins in 30 minuten bruin en gaar.



Chocolade kwarktaart!

Koolhydraatarme kwarktaart
Voor de bodem kun je (suikervrije)koekjes verkruimelen en mengen met gesmolten roomboter maar je kan ook:
50 gram amandelmeel
50 gram gemalen kokos
50 gram gesmolten roomboter
Vermengen en over de bodem van een springvorm van 18 cm verdelen en in de koelkast oplaten stijven.

Of als je liever een gebakken bodem hebt:
50 gram amandelmeel
25 gram kokos
1 ei
50 gram zachte roomboter

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alles goed doorelkaar en verdeel het deeg over de bodem van een 18 cm springvorm.
Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
En laat het afkoelen.

Kwark vulling:
500 gram vanillekwark
250 gram naturel kwark
50 gram pure chocolade (ik heb 99% gebruikt)
5 blaadjes gelatine
Eventueel suiker of zoetstof naar smaak, ik heb het niet gebruikt de vanillekwark is zoet genoeg en de chocolade heeft ook geen zoet nodig

Ondertussen week je 5 gelatine blaadjes in een bakje water, ongeveer 5 minuten.
Snipper, hak of rasp de chocolade in een kom.
Roer de kwark er door.
Verwarm een paar lepels water met de uitgeknepen gelatineblaadjes in een klein pannetje en roer tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine goed door het kwarkmengsel en giet het op de taartbodem in de ingevette springvorm, je kunt ook met bakpapier de vorm bekleden om na het opstijven de rand makelijker te verwijderen.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk

Kwarktaart met vers of diepvries fruit

Voor de bodem kun je (suikervrije)koekjes verkruimelen en mengen met gesmolten roomboter maar je kan ook:
50 gram amandelmeel
50 gram gemalen kokos
50 gram gesmolten roomboter
Vermengen en over de bodem van een springvorm van 18 cm verdelen en in de koelkast oplaten stijven.

Voor het kwarkmengsel:
750 gram kwark naar keuze, ik gebruik het liefst vanillekwark.
Als je naturel kwark gebruikt moet er wat zoetstof naar eigen smaak worden toegevoegd.
5 blaadjes gelatine
Een bakje zacht fruit, bv frambozen, aardbeien of blauwe bessen, vers of uit de diepvries.
Eventueel wat fruit, chocolade of slagroom om te garneren

Meng als de bodem in de koelkast staat 750 gram magere (vruchten)kwark met een bakje fruit.
Verwarm wat van de kwark (kijk wel uit dat hij niet gaat koken) en los er de 5 blaadjes geweekte gelatine in op.
Meng dit mengsel door de rest van de kwark en fruit.
Verdeel het mengsel over de taartbodem, decoreer eventueel de taart en laat alles ongeveer drie uur in de koelkast opstijven.





Appeltaart!
150 gram amandelmeel
50 gram gemalen kokos
20 gram zoetstof met stevia
100 gram roomboter
1 ei
Half zakje bakpoeder
Een snufje zout
Kaneel naar eigen smaak
4 appels
Een lepel zoetstof
Een theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met een beetje boter.
Meng de droge ingrediënten door elkaar en kneed dan de boter door het mengsel, ik gebruik mijn keukenmachine maar een mixer met kneedhaken kan natuurlijk ook.
Voeg dan het ei toe en kneed nog eens goed door.
Vul met 3/4 deel van het deeg de bodem en rand van een niet zo grote springvorm die van mij is 18 cm en dat is een mooie maat voor twee personen, we hadden 6 redelijke punten.
Snij de appels aan blokjes of plakjes en verdeel dit over het deeg strooi de zoetstof en kaneel over het appelmengsel.
Van het overgebleven deeg maak je reepjes om de taart af te dekken.
Je kunt nu het deeg insmeren met een beetje ei of als je dat in huis hebt na het bakken met wat suikervrije jam.
Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin!

















Kokos koekjes!

100 gram gemalen kokos
2 eiwitten
10 gram zoetstof met stevia

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eiwitten en roer de kokos en zoetstof er door.
Vorm met twee lepels hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het een beetje in niet te dun anders word het te droog.



Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Knapperig van buiten en zacht van binnen!

Kokostruffels!

50 gram gemalen kokos, + iets  voor door de cacao
75 gram (suikervrije)vanille kwark
10 gram zoetstof, + iets  voor door de cacao
10 gram cacao

Roer de kokos, zoetstof en kwark goed door elkaar.
Meng de cacao met wat zoetstof en eventueel kokos en strooi dit in een diep bord.
Kneed/rol van het beslagmengsel balletjes en rol deze door het cacaomengsel.

Laat de truffels een paar uur opstijven in de koelkast.

De truffels kunnen een paar dagen bewaard worden in de koelkast!

Je kunt eventueel ook een reep pure chocolade smelten en de balletjes daar in dopen om Bounty balletjes te maken, ook een beetje verse munt door het kokosmengsel lijkt mij in combinatie met munt erg lekker!

1 opmerking:

lien zei

Wat leuk die suikervrije recepten. De muffins klinken erg lekker en snel te maken, die wil ik eens gaan proberen!! Bedankt voor het delen!